EPeKa Slovenija

EPeKa Slovenija

Share on facebook linkColor=3b5998 linkHColor=e5791e theUrl=1
EVS – pot do vključevanja romske mladine
Kumanovo

EVS – Pot do vključevanja romske mladine

Od 20. aprila 2015 do 5. maja 2016
Romski mladinski center, Makedonija

Združenje EPEKA, so. p., je partnerska organizacija pri projektu Evropske prostovoljne službe (EVS), ki bo potekal v mestu Kumanovo v Makedoniji. Projekt z naslovom ''EVS – pot do vključevanja romske mladine'' bo trajal od 20. aprila 2015 do 5. maja 2015 in lahko vključi 12 prostovoljcev, ki se bodo v 6 intervalih (v vsakem intervalu po 2 prostovoljca) po 2 mesca zvrstili pri gostujoči organizaciji Roma Youth Centre.

Cilj tega projekta z vsega skupaj 12 EVS prostovoljci je okrepitev obsega mednarodnega dela Romskega mladinskega centra v Kumanovem in zagotavljanje kompleksne ter trajnostne učne priložnosti za mlade Rome in Nerome. Mladi bodo deležni spodbujanja, da se na osnovi evropskih vrednot s svojo aktivno participacijo ter drugačnim pristopom soočijo s predsodki. Naučili se bodo kako pokazati mladim, da so del evropske kulture, ki ima možnost ustvariti boljšo družbo, ki temelji na področju demokracije in evropskega državljanstva.

Ideja projekta med drugim promovira tudi spoznanje, da vključevanje evropskih prostovoljcev z lokalnimi prostovoljci pri delu s socialno stigmatiziranimi manjšinami, v tem primeru Romi, ponuja obojestranske situacije z veliko potenciala za učenje. Odvijalo se bo veliko širjenja znanja na področju enakosti in kulturne raznolikosti.

Prostovoljci bodo spoznali gostujočo nevladno organizacijo, ekipo ki stoji za njo in lokalno skupnost Kumanovega. Promovirali bodo prostovoljstvo, neformalno izobraževanje med mladimi in seveda veliko časa posvetili aktivnostim v Romskem mladinskem centru. Obseg aktivnosti je mišljen na področju kulture, učenja jezikov, zagotavljanja računalniške pismenosti, športa, gledališča, medijev in samoiniciativnih želja.

Prostovoljci bodo imeli tudi priliko za učenje makedonskega jezika.

Stroški nastanitve, zdravstvenega zavarovanja in jezikovnega tečaja so polno kriti. Vsak prostovoljec prejme 275 eur za stroške transferjev in 60 eur mesečne žepnine.

Projekt financira Erasmus +

 

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka

Koordinator projekta: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 

 

logo1

 

 
\r\n